L’Obra Social “La Caixa” aporta 12.000€ al projecte solidari de la Fundació Bonanit

L’Obra Social “La Caixa” i la Fundació Bonanit han signat un conveni de col·laboració pel qual l’entitat financera aporta 12.000 euros al projecte solidari de suport a persones indigents i sense sostre que duu a terme aquesta. L’acord ha estat subscrit pel Director d’Àrea de Negoci de “la Caixa” a Tarragona, Enric Dalmau, i el President de la Fundació Bonanit, Antoni Coll (tots dos, a la fotografia).

L’acord ha estat subscrit pel Director d’Àrea de Negoci de “la Caixa” a Tarragona, Enric Dalmau, i el President de la Fundació Bonanit, Antoni Coll (foto: cedida).

L’acord ha estat subscrit pel Director d’Àrea de Negoci de “la Caixa” a Tarragona, Enric Dalmau, i el President de la Fundació Bonanit, Antoni Coll (foto: cedida).

L’objectiu general del projecte de la Fundació Bonanit és el d’oferir un espai necessari pel descans físic i psíquic a les persones indigents i sense sostre per tal de pal·liar les situacions extremes que es produeixen durant els mesos d’hivern, així com garantir una reducció de danys. La Fundació Bonanit centra la seva acció en persones en situació d’indigència que es troben al municipi de Tarragona o als seus voltants i en persones sense sostre que es troben de pas per la ciutat. Es tracta de persones vulnerables, que busquen feina o que pel temps que fa que malviuen han entrat en situació de cronicitat.

La Fundació Bonanit treballa per garantir la integritat física de la persona que viu al carrer, proporcionar-li acompanyament psico-social, garantir la seva higiene personal i alimentació i informar i assessorar-la sobre els serves i recursos de què disposa.

La principal novetat de l’any 2013-14 ha estat que Bonanit disposa ja d’alberg propi a la casa Sant Aguri de la plaça Peixateries Velles, des del qual ha ofert 14 llits. Aquests s’han sumat als 16 de què disposen les pensions Carme del carrer Cartagena i Al-Hambra del carrer Estanislau Figueres, on se’ls ha ofert servei d’allotjament, dutxa i berenar. L’esmorzar s’ha facilitat a la Casa d’Acollida Sant Auguri de Càritas Interparroquial de Tarragona, a la cafeteria “Cafè i caliu”. L’Ajuntament s’ha fet càrrec dels dinars. La donació de diverses entitats ha permès oferir també fins a 3.027 sopars.

Les persones que han passat per l’alberg propi han estat ateses per 3 monitors. La Fundació Bonanit ha contractat també una persona per netejar l’espai, creant fins a 4 llocs de treball. Entre l’1 de novembre de 2013 i el 31 de març de 2014, la Fundació ha atès un total de 342 persones (un nombre similar a les de l’any anterior). Com a novetat, enuguany s’han donat 15 dies d’estada enlloc dels 7 del curs anterior. A causa de l’augment de llits disponibles, han augmentat les pernoctacions fins a les 4.739 mentre que al curs anterior van ser 4.094. Els 30 llits disponibles han estat sempre ocupats.