Diego De La Vega: “A la Fundació tenim el privilegi de poder ajudar qui ho necessita”

En Diego De La Vega és un dels integrants de l’equip de coordinadors de la Fundació Bonanit. Com la resta dels seus companys, en Diego atén les persones sense sostre que arriben a l’alberg. En aquesta entrevista, el nostre col·laborador comparteix amb tots nosaltres les seves experiències com a part important del nostre projecte solidari.

 

Quan fa que treballes per a la Fundació Bonanit i quina feina hi fas?

Sóc coordinador de la Fundació Bonanit des de que l’alberg es va fer realitat, ja fa 3 anys. Hi faig de coordinador i monitor. A les nits, dono suport als meus companys en les tasques d’atenció als usuaris.
Quin perfil d’usuari hi teniu, a l’alberg?
Tothom té dret a tenir un lloc on dormir i menjar. L’únic requisit és que no es tracti d’una persona violenta, ni que quan ingressi a l’alberg estigui en estat d’embriaguesa o sota l’efecte de les drogues, perquè podrien causar conflictes interns.
En Diego, atenent un usuari de l'alberg (Foto: cedida).

En Diego, atenent un usuari de l’alberg (Foto: cedida).

Quins serveis s’ofereixen a les persones sense sostre quan arriben a l’alberg per ser atesos?
Tenim l’opció de d’atendre persones necessitades per donar-los un lloc on dormir, amb dutxes, tovalloles, servei de bugaderia, peces de roba si no en tenen, articles d’higiene personal i suport psicològic. A més, els oferim l’esmorzar al Cafè i caliu, el dinar al menjador social de Formació i treball i el sopar a l’alberg. Al mateix alberg també els proporcionem begudes.
Com ha estat l’hivern, a l’alberg? Heu hagut d’atendre més persones?
Hem atès una quantitat més gran de persones que en els dos anys anteriors de gestió, i això que hem habilitat una desena més de places a l’alberg, i de fet hi hagut gent esperant-se durant setmanes per aconseguir una plaça. És trist, tot plegat, perquè se suposa que la pobresa i la crisi han minvat.
Com és la relació de l’equip de coordinadors amb el usuaris de l’alberg?
Tenim un equip humà fantàstic, la veritat. La relació entre nosaltres és bona i distesa. El repte per a cadascun dels coordinadors, sens dubte, és el tracte amb l’usuari perquè no tots arriben en el mateix estat anímic.
En Diego De La Vega, amb diversos usuaris de l'alberg de la Fundació (Foto: cedida).

En Diego De La Vega, amb diversos usuaris de l’alberg de la Fundació (Foto: cedida).

Com pot ajudar, la ciutadania? Poden fer donacions a l’alberg?
Encara hi ha molta gent que no sap que a Tarragona i a la resta del país hi ha famílies senceres que es queden al carrer per manca d’oportunitats, o perquè han perdut la feina. A la Fundació tenim el privilegi de poder ajudar totes aquestes persones i la ciutadania també hi pot posar el seu gra de sorra. De fet, qui vulgui donar-nos suport només cal que parli amb qualsevol dels coordinadors i l’informarem.
Com valores la teva experiència a la Fundació?
Per a mi, més que feina és una tasca social. No és fàcil perquè palpes la crua realitat de la gent sense recursos, però ajudar aquestes persones m’omple. Fins i tot he fet amics. Quan algú et diu que gràcies a la teva ajuda se n’ha sortit, això no té preu. Espero que el projecte de la Fundació creixi i que Tarragona sigui una ciutat model en la lluita contra la pobresa.