Gràcies a tots per fer-ho possible

10612982_10153655261378605_6395102077852280095_n

Els membres de la Fundació, a l’acte de lliurament del Diploma (Foto: Aj. TGN).

A les portes del seu desè aniversari, la Fundació Bonanit s’ha consolidat al teixit de les entitats socials de la ciutat de Tarragona i del territori. En aquesta dècada de treball i esforç, la nostra organització ha atès prop de 6.000 persones sense sostre. La finalitat del nostre projecte és la construcció d’una ciutat més justa i solidària i ho fem tot treballant de valent per oferir condicions dignes d’habitatge i alimentació a les persones que acollim a l’alberg de la Part Alta.

Una iniciativa consolidada

No han estat uns anys fàcils. Per tots és sabut que la crisi econòmica ens ha sacsejat amb duresa i crueltat, i que per desgràcia ha abocat famílies senceres a l’atur primer i a la pèrdua dels seus respectius habitatges, posteriorment. És un moment així quan qui pateix necessita suport i consell. La Fundació Bonanit va néixer precisament per això, per lluitar contra les desigualtats i per poder acollir qui, de sobte, ha perdut la llar i el coratge per tirar endavant.

Són els nostres coordinadors, a l’alberg de les Peixateries velles, els qui fan possible el dia a dia. Ells acullen les persones que arriben, desemparades, i les cuiden, els guien, els escolten. El seu compromís amb la tasca solidària que duem a terme han fet de la Fundació Bonanit una iniciativa sòlida i ben organitzada. I, en aquest sentit, el reconeixement que ens ha fet recentment l’Ajuntament de Tarragona ens omple d’orgull.

La solidaritat, un tresor tarragoní

Hem estat distingits amb el Diploma al Mèrit Cívic, juntament amb altres organitzacions de caràcter social de la ciutat. Treballar per Tarragona és, de fet, un premi. Estimem la nostra ciutat i estimem les persones que hi viuen i que, d’alguna manera o altra, han contribuït a l’èxit de la Fundació. El Diploma, per tant, és tant nostre com de l’administració, dels representants polítics, i de les empreses i els comerços que han col·laborat des d’aquell fred hivern de 2006, quan ens vam posar en marxa.

Gràcies a tots. Pel suport, per l’ajuda, per haver-vos sumat al nostre projecte. I permeteu-me que, de passada, feliciti les altres quatre entitats que també han rebut el Diploma al Mèrit Cívic de la ciutat. Càritas, Festa per a tothom, Escola Solc i la Fundació Onada són, com la Fundació Bonanit, un tresor tarragoní. Són socis, voluntaris i col·laboradors aplegats per combatre la malaltia, la soledat, la pobresa. Són somnis i esforços que fan i faran una societat millor.

Òscar Busquets, secretari de la Fundació Bonanit.