Troben 49 persones sense sostre dormint a Tarragona

foto_3206997

Dos dels voluntaris del recompte, amb una persona sense sostre (Foto: ACN).

Uns 200 voluntaris han recorregut aquest dijous a la nit els carrers de Tarragona a la recerca de persones sense sostre, amb l’objectiu de radiografiar la situació d’aquest col·lectiu a la ciutat.

A les 10, els participants s’han concentrat en set punts diferents del municipi i s’han distribuït en grups per pentinar la via pública. D’aquesta manera, els voluntaris s’han encarregat d’omplir una fitxa d’observació per a cada persona sense llar detectada. Segons ha informat l’Ajuntament, el recompte s’ha acabat amb un total de 49 persones sense sostre localitzades.

Els 200 voluntaris sumats a la iniciativa han recorregut carrers i places a la recerca de sense sostre. La missió ha estat observar i deixar constància del sexe de la persona localitzada, del lloc on dormia, de si estava sola o acompanyada de més persones, i de si tenia animals.

L’acció s’ha acabat mb un total de 49 persones localitzades: 40 homes, dues dones i set que no s’han pogut identificar. Des de l’Ajuntament de Tarragona s’han assenyalat algunes de les possibles línies futures d’actuació, com ara la promoció de pisos autogestionats per membres del col·lectiu sense sostre, o la optimització i eficiència dels serveis d’atenció que es presta a aquestes persones.