Col.laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Bonanit


Dibuix de Xavier Cabanach.

En aquest temps de crisi sanitària i social, l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Privada Bonanit reforcen la seva tradicional col.laboració per atendre les persones sense llar. En els darrer anys, l’Ajuntament fa una important aportació, de 47.000 euros, al pressupost de la Fundació, que presta el seu servei gràcies a l’ajuda de diverses institucions i entitats, així com de nombroses empreses i donacions particulars.

La Fundació Bonanit, que dona llits cada nit als ‘sense sostre’, va començar la seva activitat l’1 de novembre de 2006, amb l’acollida de les primeres 15 persones a la Pensió Carmen, del carrer de Cartagena. Després també es van llogar habitacions a l’Hostal Al-hambra, del carrer d’Estanislau Figueres i, des de 2020, a l’hostal Ram-Rooms, del carrer de Fortuny, on es disposa de 20 llits, gràcies a l’acord amb l’Ajuntament, que ha fet possible atendre moltes persones en aquests mesos de pandèmia, amb les seves derivades d’estat d’alarma i toc de queda.

Cinc anys després de la seva fundació, la Fundació Bonanit gaudeix d’un espai que fa d’alberg, la Casa de Sant Auguri, de la plaça Peixateries Velles, cedit per l’Obra Pia Montserrat, amb possibilitats d’una vintena de places. A les persones que no tenen lloc per dormir se’ls facilita una estada mínima de 14 dies, així com tres àpats diaris, rentat
i reposició de la roba, serveis sanitaris i atenció psicològica.

Cada any, la Fundació Bonanit acull centenars de persones procedents de tot el món, en una tasca que es fa amb coordinació amb l’Ajuntament i entitats com Càritas, Formació i Treball, Banc d’Aliments, hospitals de la zona, etcètera.

Per la seva funció benèfica ha rebut el Diploma al Mèrit Civic que concedeix l’Ajuntament i gaudeix d’un ampli reconeixement social. La Diputació col.labora també per fer possible la funció de la Fundació Bonanit, que compta amb sis treballadors especialitzats per dur a terme la seva tasca social.