Qui som?

Des del 2006, la Fundació Bonanit ha esdevingut una solució per als anomenats ‘sense sostre’ a Tarragona. En aquests anys ha acollit un total de 1.874 persones. D’elles, 357 el 2013.

Es tracta de persones sense llar. Busquen feina o es troben en condicions cròniques de pobresa degut al temps que fa que malviuen en aquesta situació.

La Fundació Bonanit va facilitar als seus set primers anys 21.409 pernoctacions a les Pensions Carmen i Alhambra, amb les quals ha establert convenis de contractació en un total de 25 places diàries. A més, ofereix ajuts puntuals a famílies en situació de vulnerabilitat.

L'alberg de la Fundació Bonanit, la casa de Sant Auguri (Foto: Marc Busquets).

L’alberg de la Fundació Bonanit, la casa de Sant Auguri (Foto: Marc Busquets).

A part de dormir, higiene personal, rentat de roba i servei de consigna, una altra de les importants assistències que presta la Fundació als indigents és la del menjador. Els acollits gaudeixen, gràcies a la colaboració amb Càritas: d’esmorzar, al “Café i Caliu” de la Casa de Sant Auguri; de dinar calent diari al restaurant de la Fundació Formació i Treball, per la col·laboració amb l’Ajuntament, i de sopar, gràcies a un conveni amb el Complex Educatiu.

Les persones físiques i jurídiques que formen el Patronat de la Fundació Bonanit són:

President
Antoni Coll Gilabert
Vice-president
Càrites Diocesana de Tarragona
Vice-president
Fundació Santa Tecla
Tresorer
Xavier Mas Montagut
Secretari
Òscar Busquets Obré
Vocals
Joan López Masoliver
Ajuntament de Tarragona
Consell Comarcal del Tarragonès
Col·legi d’Advocats de Tarragona
Josep Bertran
Josep Boronat Piqué
Antoni Vives Sendra
José Luis García Martínez
Luis de Grandes Díez